Tartă cu dulceața de vișine

Tartă cu dulceața de vișine

Delicată și tare parfumată, dulceața de vișine te răsfață de fiecare dată cu gustul ei special. O poți savura fie direct din borcan, în prăjituri sau sosuri pentru feluri de mâncare deosebite. În orice combinație, dulceața îți va reaminti de gustul copilăriei și de momentele petrecute alături de cei dragi, fiind mereu un prilej de a împărți drăgăstoșenii cu ai tăi. Iar pentru că vine sfârșitul de săptămână, iată o rețetă rapid de preparat, care îi va strânge pe toți în jurul mesei: tară cu dulceață de vișine.  

Ai nevoie de :

  • 2 cești de făină
  • jumătate de ceșcuță de zahăr
  • un praf de sare
  • zeama proaspătă de la o lămâie
  • 1 ceșcuță/bol mai mic de unt nesărat
  • 3 ouă 
  • 2 ceșcuțe de dulceață de vișine

Pasul 1: În castronul de la robotul de bucătărie, pune făina, zahărul, sarea și zeama de la o lămâie și amestecă până când obții un conținut omogen. Adaugă apoi untul și amestecă din nou.

Pasul 2: Ia un castron mic în care să bați ouăle și apoi adaugă-le peste conținutul abia creat și amestecă din nou. Apoi, după ce ai presărat făina pe blatul din bucătărie, întinde aluatul, pentru a-l pregăti de copt. Așează-l într-un recipient și lasă totul la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Pasul 3: Încălzește cuptorul. Între timp, într-un castron, toarnă ceșcuțele cu dulceață și un pic de apă clocotită, amestecă și lasă-l deoparte pentru câteva minute.

Pasul 4: Scoate de la frigider aluatul și așează-l într-o tavă pentru copt. Deasupra, toarnă dulceața pe care ai pregătit-o și bagă totul la cuptor. Coace aproximativ 25-30 de minute, până ce aluatul prinde o culoare arămie. Apoi lasă tarta să se răcească și sevește-o celor dragi.

La final, poți să adaugi câteva vișine proaspete, întregi, pentru un gust și un aspect deosebit al tartei cu dulceață de vișine.

Poftă mare <3 și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG