Biban in stil mediteranean cu rosii taranesti

Biban in stil mediteranean cu rosii taranesti

Ingrediente:

650 g file de biban proaspat, taiat in bucati mari

Sare si piper dupa gust

2 linguri ulei

3-4 catei de usturoi, maruntiti

2 linguri vin alb sec 

1 lingura capere

½ borcan rosii taranesti

15 masline verzi, taiate in jumatati

1 lingura zeama de lamaie

½ legatura de patrunjel proaspat tocat

 

Instructiuni:

Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta pe focul mediu al aragazului.

Asezonati pestele cu sare si piper pe ambele parti. 

Prajiti pestele pe ambele parti pana devine auriu, 5-6 minute in total. Transferati pe o farfurie.

In aceeasi tigaie, adaugati uleiul ramas si sotati usturoiul pentru 1 minut.

Adaugati vinul si caperele si gatiti pana ce vinul se evapora.

Adaugati restul ingredientelor si lasati sa fiarba la foc mic pentru 7-8 minute.

Puneti pestele inapoi in sos, cu grija pentru a nu se rupe. Lasati pe foc pentru 1-2 minute pentru a se incalzi.

Garnisiti cu patrunjel proaspat si serviti.


 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG