Ingrediente:
650 g file de biban proaspat, taiat in bucati mari
Sare si piper dupa gust
2 linguri ulei
3-4 catei de usturoi, maruntiti
2 linguri vin alb sec
1 lingura capere
½ borcan rosii taranesti
15 masline verzi, taiate in jumatati
1 lingura zeama de lamaie
½ legatura de patrunjel proaspat tocat
Instructiuni:
Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta pe focul mediu al aragazului.
Asezonati pestele cu sare si piper pe ambele parti.
Prajiti pestele pe ambele parti pana devine auriu, 5-6 minute in total. Transferati pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, adaugati uleiul ramas si sotati usturoiul pentru 1 minut.
Adaugati vinul si caperele si gatiti pana ce vinul se evapora.
Adaugati restul ingredientelor si lasati sa fiarba la foc mic pentru 7-8 minute.
Puneti pestele inapoi in sos, cu grija pentru a nu se rupe. Lasati pe foc pentru 1-2 minute pentru a se incalzi.
Garnisiti cu patrunjel proaspat si serviti.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele