Biscuiți de casă cu gem de caise Râureni

Biscuiți de casă cu gem de caise Râureni

Ingrediente:

80g unt nesărat

180g zahăr brun

1 ou mediu bătut

300g făina integrală

½ lgț praf de copt

Gem de caise Râureni

 

Instrucțiuni:

Cu ajutorul unui mixer, amestecă untul și zahărul într-un bol încăpător până obții o consistență cremoasă. Adaugă apoi oul și mixează în continuare. Încorporează și făina în care ai adaugat praful de copt și un praf de sare și formează aluatul.

Apoi încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Și începe să formezi biscuiții între palme sub formă de bile de mărimea unei nuci. Așază biscuiții formați pe o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt și presează-i pe fiecare, ușor, cu degetul mare astfel încât să îi dai forma dorită. Umple cu gem de caise Râureni fiecare biscuit și dă tava la copt pentru aproximativ 10 minute sau până când aceștia devin aurii.

Când sunt gata, cât timp sunt încă fierbinți, mai adaugă câte o linguriță de gem și apoi transferă-i pe un platou pentru a se răci. Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG