Biscuiți pufoși cu dulceață de căpșuni

Biscuiți pufoși cu dulceață de căpșuni

Ingrediente:

 

450g făină

3 lingurițe praf de copt

50g zahăr tos

100g unt, moale, tăiat în bucăți

2 ouă

putin lapte

dulceață de căpșuni Râureni

 

Mod de preparare:

 

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade. Ungeți ușor două tăvi de copt.

Puneți făina, praful de copt și zahărul într-un castron mare. Adăugați untul și modelați-l cu vârful degetelor până când amestecul seamănă cu pesmetul fin.

Spargeți ouăle într-un vas de măsurat, apoi adăugați suficient lapte până când lichidul ajunge la un total de 300ml. Se amestecă oul și laptele în făină până se formează un aluat moale și lipicios.

Pe o suprafață de lucru pudrată cu făină frământați ușor și rulați într-un dreptunghi de aproximativ 2cm grosime.

Decupați biscuiții cu o formă de aprox. 5 cm diametru și așezați-le pe tăvile de copt pregătite. Ungeți vârfurile biscuiților cu lapte și ou.

Coaceți timp de 12-15 minute, sau până când biscuiții sunt bine crescuți și capătă o culoare aurie.

Pentru a servi, tăiați biscuiții în două și serviți cu gem de căpșuni Râureni.

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG