Mix de fursecuri la borcan
aproximativ 16-18 fursercuri
Ingrediente de pus in borcan:
1 ½ cana faina
¾ lingurita bicarbonat de sodiu
½ lingurita sare
½ cana zahar brun
⅓ cana zahar alb
¾ cana bombonele pentru decor la alegere
Ingrediente pentru a face fursecurile:
125 g unt (la temperatura camerei)
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
Instructiuni:
Pentru a ansambla borcanul:
Aveti nevoie de un borcan curat de 720 de mililitri. Cu ajutorul unei palnii, adaugati faina, bicarbonatul de sodiu si sarea. Bateti borcanul usor de masa, pentru a se nivela.
Adaugati in strat uniform zaharul brun apoi cel alb. Ultimul strat va fi de bombonele.
Pentru a face fursecurile:
Cand vreti sa coaceti prajiturelele, incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180°C. Puneti hartie de copt intr-o tava si dati deoparte.
Intr-un bol incapator bateti untul cu oul si esenta de vanilie.
Adaugati continutul borcanului si amestecati cu o spatula sau cu mainile, pana se formeaza un aluat.
Lasati-l la frigider pentru cel putin 15 minute.
Cu ajutorul unei linguri pentru inghetata, luati din aluat si puneti-l in tava pregatita in prealabil.
Coaceti pentru 8-10 minute, sau pana ce marginile devin usor crocante si aurii, iar in interior raman fragede.
Lasati-le sa se raceasca 10 minute inainte de servire.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele