Briose cu dulceata de fragi

Briose cu dulceata de fragi

 

 

 

Mix de fursecuri la borcan

aproximativ 16-18 fursercuri

 

Ingrediente de pus in borcan:

1 ½ cana faina

¾ lingurita bicarbonat de sodiu

½ lingurita sare

½ cana zahar brun

⅓ cana zahar alb

¾ cana bombonele pentru decor la alegere

 

Ingrediente pentru a face fursecurile:

125 g unt (la temperatura camerei)

1 ou

1 lingurita esenta de vanilie

 

Instructiuni:

 

Pentru a ansambla borcanul:

Aveti nevoie de un borcan curat de 720 de mililitri. Cu ajutorul unei palnii, adaugati faina, bicarbonatul de sodiu si sarea. Bateti borcanul usor de masa, pentru a se nivela. 

Adaugati in strat uniform zaharul brun apoi cel alb. Ultimul strat va fi de bombonele.

 

Pentru a face fursecurile:

Cand vreti sa coaceti prajiturelele, incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180°C. Puneti hartie de copt intr-o tava si dati deoparte.

 

Intr-un bol incapator bateti untul cu oul si esenta de vanilie. 

Adaugati continutul borcanului si amestecati cu o spatula sau cu mainile, pana se formeaza un aluat. 

Lasati-l la frigider pentru cel putin 15 minute. 

Cu ajutorul unei linguri pentru inghetata, luati din aluat si puneti-l in tava pregatita in prealabil. 

Coaceti pentru 8-10 minute, sau pana ce marginile devin usor crocante si aurii, iar in interior raman fragede. 

Lasati-le sa se raceasca 10 minute inainte de servire.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG