Brioșe cu dulceață de zmeură

Brioșe cu dulceață de zmeură

Ingrediente

Pentru brioșe

180g unt moale

180g zahăr pudră

180g făină

1 linguriță cu vârf de praf de copt

3-4 linguri de lapte

2 ouă

150g zmeură

3 linguri de dulceață de zmeură Râureni

 

Pentru glazură

125g unt, înmuiat

250g de zahăr pudră

1 linguriță de lapte

o picătură mică de colorant alimentar roșu

1 lingură de dulceață de zmeură Râureni

 

Preîncălziți cuptorul la 180C. Pregătiți o tavă de brioșe sau 12 forme de brioșe.

 

Puneți toate ingredientele pentru brioșe, cu excepția zmeurei, într-un robot de bucătărie și amestecați până când sunt bine combinate.

Puneți o lingură de aluat în formele de brioșe, apoi jumătate de linguriță de dulceață și încă o lingură de aluat.

Coaceți la cuptor timp de 15-20 de minute sau până când se ridică și se rumenesc. Se scot din cuptor și se lasă deoparte să se răcească timp de 10 minute.

Între timp, pentru glazură, bateți untul într-un bol până când devine ușor și pufos. Încorporați cu grijă zahărul pudră și continuați să bateți timp de cinci minute. Bateți laptele și colorantul alimentar + lingura de dulceață.

Se decorează prăjiturile cu glazura și se acoperă fiecare prăjitură cu zmeură.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG