Brioșe cuib de paște cu dulceață de zmeură

Brioșe cuib de paște cu dulceață de zmeură

Ingrediente

175 g de unt

175g zahăr pudră

175g de făină

10g praf de copt

Un vârf de cuțit de sare

50g pudră de cacao

3 ouă

Dulceață de zmeură Râureni

 

Pentru crema de unt

75g de margarină

75g unt nesărat

½ linguriță de pastă sau esență de vanilie

200 g de zahăr pudră, cernut

25 g de pudră de cacao

 

Pentru glazura de ciocolată

75 g de ciocolată simplă, bucățele

25 g de unt nesărat

3 linguri de smântână grasă

 

Pentru cuiburi

100 g de ciocolată simplă, ruptă în bucăți

Micro ouă de ciocolată pentru decorare

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 grade C. Se bate untul și zahărul pudră până când se formează un amestec aproape bătut și cremos. Adăugați făina, cacaua și ouăle și amestecați-le, apoi bateți din nou până când devine cremos.

Ungeți ușor o formă de brioșe cu 12 găuri și puneți amestec ¼ din formă. Adăugați o linguriță de dulceață de zmeură, apoi completați până la 2/3 din înălțime. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute, până când acestea cresc bine și sunt ferme deasupra. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de 10 minute în formă înainte de a folosi o mică paletă pentru a scoate cu ușurință fiecare dintre prăjituri din formă și a le pune pe un grătar de răcire pentru a se răci complet.

Pentru crema de unt, se amestecă untul și margarina într-un bol până se obține o cremă, apoi se adaugă pasta sau esența de vanilie, zahărul pudră și cacaua și se amestecă cu grijă pentru a evita formarea unui "nor" de zahăr pudră, apoi se bate până se obține o cremă omogenă și cremoasă.

Se pune cu lingura într-o pungă de gheață prevăzută cu o duză de stea. Glazurați partea de sus a brioșelor, începând aproape de margini și terminând cu un vârf în partea de sus.

Acum preparați glazura de ciocolată pentru cuiburi. Puneți ciocolata, untul și smântâna într-un mic bol termorezistent așezat deasupra unei cratițe cu apă care fierbe ușor și amestecați până când se topesc, se omogenizează și devin lucioase. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească timp de 10 minute. Se pune într-o pungă mică și se taie capătul pentru a forma un vârf subțire. Se picură crema de unt. Se lasă deoparte să se întărească în timp ce se fac cuiburile.

Pentru a face cuiburile, se topește ciocolata într-un bol termorezistent așezat deasupra unei cratițe cu apă care fierbe ușor. Folosind cești mici de ceai, se pune câte o lingură de amestec începând de pe fundul fiecărei cești și se modelează în formă de cuib, cu centrul gol, pentru a semăna cu un cuib. Se lasă la rece timp de 10 minute sau la congelator timp de 2-3 minute, până când se întărește, apoi se scoate cu ajutorul unei palete mici. Se așează deasupra fiecăruia dintre torturi, strivind vârful de glazură pentru a "lipi" cuibul la locul lui. Umpleți fiecare dintre cuiburi cu câteva micro ouă și serviți.

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG