Bundt cake cu dulceata de zmeura

Bundt cake cu dulceata de zmeura

Ingrediente

 

Pentru blat:

300 g unt, la temperatura camerei

400 g zahar

4 oua

1 lingurita esenta de vanilie

1 lingurita esenta de rom

330 g faina

50 g amidon de porumb

2 lingurite praf de copt

1 ½ sare

250 ml lapte

 

Pentru glazura:

300 g zahar pudra

75 ml lapte

1/2 lingurita esenta de vanilie

1/2 lingurita esenta de rom

 

Pentru a servi:

Dulceata de zmeura

Zmeura proaspata


 

Instructiuni

 

Pentru a face blatul:

Preincalziti cuptorul la 160°C. Ungeti forma pentru copt cu unt, apoi tapetati cu un strat fin de faina. 

Intr-un castron incapator, mixati untul si zaharul pana capata o consistenta cremoasa si deschisa la culoare. Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi incorporati esentele.

Intr-un alt castron, amestecati faina, amidonul de porumb, praful de copt si sarea. Turnati jumatate din ingredientele uscate peste cele umede si amestecati foarte bine. Adaugati laptele apoi continuati cu ingredientele uscate pana ce toate sunt bine incorporate.

Turnati compozitia in forma pentru cuptor si coaceti pana trece testul scobitorii, aproximativ o ora. Lasati-l sa se raceasca in forma pentru 10 minute, apoi il puteti scoate pentru a se raci complet.

 

Pentru glazura:

Amestecati zaharul pudra, laptele, esenta de vanilie si sarea cu ajutorul unui mixer. Turnati glazura peste blat, apoi adaugati dulceata de zmeura si zmeura proaspata.

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG