6 portii
Ingrediente
Pentru mazare si fasole:
½ mazare la borcan
400 g fasole rosie la conserva
½ lingurita paprika afumata
1 lingurita paprika dulce
1 lingurita chimion macinat
2 linguri suc proaspat de lime sau lamaie
½ legatura de patrunjel, tocat
Sare si piper, dupa gust
Pentru umplutura:
6 tortilla integrale
250 g orez basmati
250 g rosii tocate taranesti
350 g branza cheddar razuita
2 cepe verzi, tocate
1 avocado copt, pasat
180 ml smantana
Ardei iute feliat, dupa gust
Instructiuni
Incepeti prin a fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand orezul este gata, adaugati peste el rosiile tocate taranesti, ceapa verde, sare si piper dupa gust.
Intr-un bol amestecati mazarea, fasolea, patrunjelul si condimentele.
Pentru a asambla, asezati cate o tortilla pe un board de lemn. Umpleti-o pe fiecare cu cate doua linguri de orez, legume si branza, apoi repetati cu restul de tortilla.
Intre timp, incingeti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta. Asezati fiecare burrito in tigaie, cu partea imbinarii in jos si prajiti la foc mic pana devine auriu si crocant. Apoi intoarceti-i pe fiecare parte, pentru a se rumeni uniform.
Serviti-i taiati pe jumatate, cu avocado pasat, smantana si ardei iute feliat dupa gust.
Postat in Rețete cu suflet