Burrito cu ardei iute si mazare

Burrito cu ardei iute si mazare

6 portii

 

Ingrediente

 

Pentru mazare si fasole:

½ mazare la borcan 

400 g fasole rosie la conserva

½ lingurita paprika afumata

1 lingurita paprika dulce

1 lingurita chimion macinat

2 linguri suc proaspat de lime sau lamaie

½ legatura de patrunjel, tocat

Sare si piper, dupa gust

 

Pentru umplutura:

6 tortilla integrale

250 g orez basmati

250 g rosii tocate taranesti

350 g branza cheddar razuita

2 cepe verzi, tocate

1 avocado copt, pasat

180 ml smantana

Ardei iute feliat, dupa gust

 

Instructiuni

Incepeti prin a fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand orezul este gata, adaugati peste el rosiile tocate taranesti, ceapa verde, sare si piper dupa gust. 

Intr-un bol amestecati mazarea, fasolea, patrunjelul si condimentele.

Pentru a asambla, asezati cate o tortilla pe un board de lemn. Umpleti-o pe fiecare cu cate doua linguri de orez, legume si branza, apoi repetati cu restul de tortilla.

Intre timp, incingeti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta. Asezati fiecare burrito in tigaie, cu partea imbinarii in jos si prajiti la foc mic pana devine auriu si crocant. Apoi intoarceti-i pe fiecare parte, pentru a se rumeni uniform. 

Serviti-i taiati pe jumatate, cu avocado pasat, smantana si ardei iute feliat dupa gust.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG