Ingrediente:
500 g carne tocată de curcan
un morcov mic
un cartof mic
o ceapă mică
5-6 căței de usturoi
2-4 ardei iuți
4 linguri de mărar și pătrunjel verde tocat fin
2 linguri pesmet
1 ou
sare
piper
50 g parmezan + 2 linguri pesmet
50 g unt
Mod de preparare:
Legumele se curăță de coajă, se spală și se răzuiesc sau se mărunțesc la robot. Se amestecă așa crude cu carnea, se adaugă oul, pesmetul, verdeața, sarea și piperul și se amestecă bine cu mâna.
Se pregătește o tigaie unsă cu ulei. Pe o farfurie se amestecă parmezanul cu pesmetul. Cu mâinile ude se formează chifteluțele și se tăvălesc apoi prin parmezan. Se așează în tigaia cu ulei încins. Chifteluțele se întorc din când în când pe toate părțile, până se rumenesc ușor.
Se servesc alături de un sos de smântână și multă bună dispoziție.
Poftă mare!
Postat in Rețete cu suflet