Chifteluțe de năut cu suc din roșii Râureni

Chifteluțe de năut cu suc din roșii Râureni

Chifteluțe

  • 2 conserve de năut fiert
  • O ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de pătrunjel verde tocat
  • 1 linguriță de mentă uscată sau proaspătă și tocată
  • 4 linguri de făină de năut sau de grâu (puteți completa, dacă compoziție e prea umedă)
  • 1 linguriță rasă de chimen
  • sare și piper, după gust
  • ulei de măsline pentru uns
  • 3 linguri de făină

Sos de roșii

  • O ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • o lingură de ulei de măsline
  • 400 de ml. de suc din roșii Râureni
  • O linguriță rasă de cimbru
  • O linguriță rasă de busuioc busuioc
  • Sare, piper, după gust

 

Mod de preparare:

1. Scurgeți bine boabele de năut, apoi zdrobiți-le cât de fin doriți. Tocați ceapa și usturoiul și adăugați-le peste pasta de năut. Adăugați apoi făina, verdeața, chimenul, sarea și piperul. Dacă compoziția este umedă, mai adăugați treptat făină.

2. Omogenizați bine compoziția și formați chifteluțele, cam de dimensiunea unei mingi de ping-pong.

3. Chifteluțele se tăvălesc prin făină, se așază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, se ung cu ulei pe toată suprafața și se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, pentru 25 de minute.

4. Dacă le doriți prăjite, vă recomandăm să le prăjiți în baie de ulei pentru 3-4 minute și apoi să le scoateți pe șervețele absorbante de hârtie.

5. Sosul: căliți ceapa și usturoiul într-o lingură de ulei pâna cand se înmoaie, apoi adăugați sucul de rosii Râureni. Fierbeți la foc mic timp de 5-6 minute sau până sosul ajunge la consistența dorită.

6. Adăugați restul condimentelor în sos și serviți chifteluțele împreună cu sosul de roșii aromat. Poftă bună!

 

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG