Chili con carne și ardei iuți în oțet Râureni

Chili con carne și ardei iuți în oțet Râureni

Ingrediente (4 porții)

450 de grame de carne de vită tocată slabă

5 ardei iuți în oțet Râureni

400 de grame de roșii tocate țărănești Râureni

1 ardei kapia

2 cepe medii tocate mărunt

150 ml de apă rece

400 grame de fasole boabe roșie, scursă

3 linguri de porumb din conservă

Jumătate de linguriță de scorțișoară

Un vârf de cuțit de chimion

Un vârf de cuțit de turmeric

Un vârf de cuțit de paprika

Sare și piper roșu, după gust

 

Metoda

Se rumenește carnea tocată și ceapa într-o cratiță. Se scurge excesul de grăsime.

Se amestecă condimentele cu apa și se adaugă la carnea tocată, împreună cu roșiile, ardeii iuți tocați mărunt și ardeiul kapia tocat porumbul și fasolea boabe.

Se aduce la fierbere, amestecând continuu. Reduceți focul, acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 20 de minute, până când este bine gătită.

Se savurează cu orez sau lipii.

 

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG