INGREDIENTE
8 linguri de Passata Rustica
Spray de gătit
8 ciuperci portobello, spălate și curățate
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
O cutie de cremă de brânză
O cutie de spanac baby
150 g mozzarella rasă
6 fâșii de bacon, gătite și tăiate grosier
10 roșii cherry, tăiate în sferturi
2 căței de usturoi, tocați mărunt
1 linguriță de oregano uscat
Sare kosher
Piper negru proaspăt măcinat
Un vârf de cuțit de fulgi de ardei roșu zdrobit
100g pesmet
50g parmezan proaspăt ras
4 linguri de unt topit
Pătrunjel proaspăt tocat, pentru servire
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 205° și tapetați o tavă cu hârtie de copt. Așezați ciupercile, cu partea cu tulpina în jos, pe tavă și ungeți-le cu ulei.
Coaceți timp de 10 minute sau până când încep să se înmoaie. Se absoarbe excesul de apă de pe tavă cu prosoape de hârtie.
Într-un castron mare, combinați crema de brânză, spanacul, mozzarella, șunca, roșiile, usturoiul și oregano. Se condimentează cu sare, piper și un vârf de cuțit de fulgi de ardei roșu.
Într-un castron mediu combinați pesmetul, parmezanul și untul topit.
Întoarceți capacele de ciuperci și umpleți-le cu amestecul de cremă de brânză. Apoi puneți o lingură de Passata Rustica Râureni, iar la final amestecul de pesmet și parmezan.
Coaceți până când brânza se topește și vârfurile sunt aurii, 15 minute.
Se ornează cu pătrunjel înainte de servire.
Postat in Rețete cu suflet