Ciuperci portobello umplute cu Passata Rustica Râureni

Ciuperci portobello umplute cu Passata Rustica Râureni

INGREDIENTE

8 linguri de Passata Rustica

Spray de gătit

8 ciuperci portobello, spălate și curățate

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

O cutie de cremă de brânză

O cutie de spanac baby

150 g mozzarella rasă

6 fâșii de bacon, gătite și tăiate grosier

10 roșii cherry, tăiate în sferturi

2 căței de usturoi, tocați mărunt

1 linguriță de oregano uscat

Sare kosher

Piper negru proaspăt măcinat

Un vârf de cuțit de fulgi de ardei roșu zdrobit

100g pesmet 

50g parmezan proaspăt ras

4 linguri de unt topit

Pătrunjel proaspăt tocat, pentru servire

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 205° și tapetați o tavă cu hârtie de copt. Așezați ciupercile, cu partea cu tulpina în jos, pe tavă și ungeți-le cu ulei.

Coaceți timp de 10 minute sau până când încep să se înmoaie. Se absoarbe excesul de apă de pe tavă cu prosoape de hârtie.

Într-un castron mare, combinați crema de brânză, spanacul, mozzarella, șunca, roșiile, usturoiul și oregano. Se condimentează cu sare, piper și un vârf de cuțit de fulgi de ardei roșu.

Într-un castron mediu combinați pesmetul, parmezanul și untul topit.

Întoarceți capacele de ciuperci și umpleți-le cu amestecul de cremă de brânză. Apoi puneți o lingură de Passata Rustica Râureni, iar la final amestecul de pesmet și parmezan.

Coaceți până când brânza se topește și vârfurile sunt aurii, 15 minute.

Se ornează cu pătrunjel înainte de servire.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG