Cobbler cu piersici din compot

Cobbler cu piersici din compot

INGREDIENTE

Pentru umplutură:

Piersicile dintr-un borcan de compot Raureni

O lingura de zahar

Sucul unei jumatati de lamaie

Jumatate de lingurita de scortisoara

Putina sare

O lingură de pesmet
 

Pentru aluat:

225 grame faina

200 g zahar brun

Jumatate de lingurita de sare

Un varf de lingurita de scortisoara

125 g unt topit

Inghetata de vanilie pentru servire

 
MOD DE PREPARARE

Puneti piersicile din compot la scurs, intr-o strecuratoare ,pentru aproximativ 15 minute.

Preincalziti cuptorul la 190 ° 

Pregatiti umplutura: intr-un bol mare, combinati piersicile cu pesmetul si amestecati bine. Adaugati apoi zaharul, sucul de lamaie, scortisoara, si sarea.

Pregatiti aluatul: intr-un castron mediu, combinati faina, zaharul brun, sarea si scortisoara. Turnati untul topit si amestecati pana cand amestecul seamana cu pesmetul mare.

Transferati piersicile si sucul din bolul in care ati pregatit umplutura intr-un vas de copt mare. Presarati toppingul uniform peste umplutura.

Coaceti pana cand toppingul este auriu si piersicile clocotesc, 45-50 de minute.

Serviti cald cu o inghetata racoritoare de vanilie.

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG