Cod cu măsline și pastă de tomate Râureni

Cod cu măsline și pastă de tomate Râureni

INGREDIENTE

1 borcan de roșii tocate țărănești Râureni

2 linguri de pastă de tomate Râureni

2 linguri de ulei de măsline

1 ceapă medie, tocată mărunt

3 căței de usturoi, tocați mărunt

½ cană de vin roșu

5 linguri de măsline verzi cu ardei roșu (înjumătățite)

2 linguri de capere

½ linguriță paprika afumată

Sare și piper, după gust

Opțional: un vârf de cuțit de fulgi de chili

1 kg cod, tăiat în bucăți

 

INSTRUCȚIUNI

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare cu pereții înalți, la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți până când ceapa este transparentă, aproximativ 3 minute.

Adăugați vinul roșu și lăsați-l să dea în clocot. Adăugați roșiile tocate, pasta de tomate, măslinele, caperele, paprika afumată, sare de mare, piper și, dacă se folosesc, fulgii de chili. Aduceți sosul la punctul de fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți la foc mic, neacoperit, timp de 10 minute, sau până când sosul începe să se îngroașe.

Adăugați bucățile de cod în sosul de roșii, se acoperă vasul și se gătește timp de 8 minute sau până când codul este bine fiert și se desface ușor.

Serviți cu lămâie.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG