Ingrediente
Amestecul de condimente:
60 g zahar (alb si brun)
1 lingurita allspice
3-4 cuisoare
2 bucati anason stelat
1 felie de portocala uscata
1 baton de scortisoara
Pentru a face vin fiert (6 portii):
Un borcan de condimente pentru vin fiert
1 sticla de vin rosu
250 ml suc de mere Raureni
60 ml brandy (optional)
Ingrediente
Pentru borcanul de condimente:
Intr-un borcanas cu capac adaugati zaharul, allspice, cuisoarele si anasonul stelat. Deasupra puneti felia de portocala uscata. Puneti capacul si legati batonul de scortisoara de gatul borcanului cu ajutorul unei panglici.
Pentru a face vinul fiert:
Adaugati vinul, sucul de mere si continutul unui borcan de condimente, inclusiv batonul de scortisoara. Amestecati usor si dati intr-un clocot. Reduceti focul la minim si mai fierbeti pentru aproximativ 10 minute. La final, adaugati brandy-ul.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele