Cotlet de miel marinat în oțet de vin roșu Râureni

Cotlet de miel marinat în oțet de vin roșu Râureni

Ingrediente:

 

Cotlete de miel

Pentru marinadă:

125 ml oțet de vin roșu Râureni

2 linguri ulei de măsline

250 ml apă minerală

1 crenguță rozmarin sau 1 lingură de rozmarin uscat

2-3 frunze de busuioc

Un varf de linguriță de chilli

cimbru

câțiva căței de usturoi

Sare

 

Mod de preparare:

Pregătiți un recipient cu capac în care să puneți cotletele la marinat.

Curățați usturoiul și zdrobiți-l cu puțină sare, apoi îl frecați cu ulei de măsline.

Adăugați condimentele uscate și oțetul de vin roșu Râureni, amestecați și turnați totul peste cotlete. Masați bine cu degetele pentru ca marinada să intre în carne.

Completați apoi cu apa minerală, adăugați frunze de busuioc și crenguța de rozmarin și agitați bine caserola ca să se amestece lichidul în ea.

Țineți la frigider 3-4 ore sau peste noapte.

Gătiți împreună cu o parte din marinadă la cuptor, la 200 de grade, timp de 20 de minute sau până se pătrund. Întoarceți cotletele după 8-9 minute.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG