Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Ingrediente:

2 kg cotlet de porc

2 lg ulei

9-10 catei de usturoi intregi

5 catei de usturoi, tocati

sare si piper, dupa gust

1 lg paprika afumata

2 lg zahar brun

dulceata de ardei iute

 

Instructiuni:

Preincalziti cuptorul la 180°C.

Asezati cotletul de porc intr-un vas incapator pentru cuptor (partea cu grasime in jos).

Cu ajutorul unui cutit, intepati carnea, astfel incat sa formati 9-10 gauri. Umpleti fiecare gaura cu cate un catel de usturoi.

Turnati uleiul peste carne, apoi presarati paprika, zaharul, sarea si piperul.

Masati condimentele uniform pe toata suprafata carnii, apoi intoarceti cotletul cu grasimea in sus.

Gatiti la cuptor pentru o ora. Scoateti de la cuptor si ungeti carnea cu dulceata de ardei cat este inca fierbinte.

Lasati-o sa se odihneasca pentru 5-10 minute inainte de a o felia.

Serviti cu extra dulceata de ardei pentru un plus de savoare.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG