Cozonac floare cu magiun de prune
De ce ai nevoie pentru a pregăti cozonac cu magiun de prune
Pentru aluat
1 kg făină
150 g unt
150 g zahăr
5 ouă
500 ml lapte
2 cuburi drojdie proaspătă
coaja rasă de la 1 lămâie
1 praf de sare
esenţă de vanilie, după gust
Pentru umplutură:
400g magiun de prune
50 ml esenţă rom
Pentru uns
2 ouă
ulei
Cum pregăteşti cozonacul cu magiun de prune.
Într-un bol, amestecă făina şi sarea. Topeşte drojdia în puţin lapte călduţ şi bate ouăle separat cu zahărul. Amestecă toate ingredientele împreună cu restul de lapte şi untul topit, apoi răcit. Frământă până obţii un aluat nelipicios. Lasă la dospit, aproximativ 20 de minute.
Împarte aluatul în 4-5 bucăţi potrivite, pe care le modelezi în formă de floare cu puţin ulei. Pregăteşte umplutura combinând toate ingredientele necesare. Pune compoziţia de magiun în aluat, rulează, apoi aşază cozonacii în tăvi speciale. Unge-i cu ouăle bătute şi puţin ulei. Lasă la copt, la foc mediu, aproximativ 30-35 de minute. Serveşte după ce s-au răcit puţin.
Poftă bună și sărbători fericite!
Postat in Rețete cu suflet