Crochete de brânză cu ardei iute

Crochete de brânză cu ardei iute

Ingrediente:

 

200 g cascaval

200 g telemea de oaie

50 g crema de branza

4 oua

ardei iuți în oțet Râureni

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita zeama de lamaie

60 g faina

piper

boia iute

250 g pesmet

200 ml ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

 

Radeți fin caşcavalul şi telemeaua de oaie. Amestecați, într-un castron, cele 3 tipuri de brânză cu ouăle bătute, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, făina cernută, piper şi boia după gust. Omogenizați pasta.

Tăiați ardeii iuți și în jurul fiecărei bucățele de ardei modelați câte o biluță, de mărimea unei mingi de ping-pong. Pentru modelare, ungeți-vă mâinile cu un strat subțire de ulei. Treceți crochetele prin pesmet şi prăjiți-le timp de 4-5 minute, într-o tigaie mică, în baie de ulei încins, la foc iute, ca să prindă o crustă rumenă. Scoateți-le pe un șervețel absorbant și lăsați-le câteva minute să se răcească. Poftă bună!

 

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG