Crumble cu dulceață de afine

Crumble cu dulceață de afine

INGREDIENTE

 

1 x borcan de dulceață de afine Râureni

230 g x făină

100 g x fulgi de ovăz

1 x linguriță de praf de copt

100 g x zahăr brun

200 g x unt sărat

 

Mod de preparare:

 

Preîncălziți cuptorul la 180ºC. 

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și lăsați-o deoparte.
Înainte de a începe, asigurați-vă că untul este tăiat în cuburi și s-a înmuiat la temperatura camerei.

Într-un castron mare adăugați făina, ovăzul, praful de copt și zahărul. Se amestecă până când se combină bine.
Adăugați untul înmuiat și, folosind mâinile, frecați untul în ingredientele uscate până când ajungeți la o textură sfărâmicioasă și toată făina a fost absorbită de unt. Acest lucru va dura câteva minute. Fărâmitura ar trebui să se lipească împreună atunci când este presată.

Transferați jumătate din aluatul de crumble în tava tapetată. Apăsați în tavă pentru a forma baza.

Se toarnă dulceața de afine și se întinde uniform cu o spatulă sau o lingură. Se presară restul de crumble și se presează ușor în dulceață.
Coaceți la cuptor timp de 35-40 de minute sau până când toppingul de crumble a devenit ușor auriu și gemul face bule.
Se scoate și se lasă să se răcească în tavă timp de 30 de minute, apoi se lasă la răcit complet.


Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG