Crumble cu dulceata de zmeura

Crumble cu dulceata de zmeura

Umplutura

1 borcan de dulceata de zmeura Raureni

 

Aluat

200 gr faina

O linurita de praf de copt

0.5 lingurita drojdie instant

25 gr zahar

Un ou mic

45 gr unt

120 ml lapte

Crumble

150 gr faina

0.25 lingurita sare

0.25 lingurita praf de copt

75 gr zahar

70 gr unt

40 gr oua

0.5 lingurita extract de vanilie

 

Mod de preparare:

  1. Pentru a pregati aluatul, puneti faina intr-un bol. Adaugati drojdia, zaharul, oul batut usor si laptele caldut. Amestecati pana cand toate ingredientele sunt combinate.
  2. Adaugti untul moale, taiat in bucati si amestecati pana cand untul este incorporat in aluat. Aluatul nu trebuie framantat mult. Acoperiti bolul si lasati aluatul sa dospeasca la frigider timp de 3 ore.
  3. Pentru crumble, puneti faina intr-un bol. Adaugati sare, praf de copt si zahar si amestecati cu telul pana cand toate ingredientele sunt uniform distribuite.
  4. Adaugati untul rece taiat in cubulete si il incorporati in amestecul de ingrediente uscate cu ajutorul degetelor, pana cand obtineti o textura asemanatoare pesmetului.
  5. Adaugati oul batut, extractul de vanilie si amestecati pana cand obtineti o textura granuloasa.
  6. Scoateti aluatul din frigider si il intindeti pe blatul de lucru intr-un dreptunghi cu laturile de aproximativ 20x30 cm. Transferati aluatul in forma de copt si il lasati sa dospeasca 20 de minute.
  7. Intindeti dulceata in strat uniform si presarati compozitia pentru crumble.
  8. Coaceti prajitura in cuptorul incalzit la 180°C timp de 40 de minute.

Pofta buna!

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG