Cupcakes umplute cu dulceata de mure

Cupcakes umplute cu dulceata de mure

6 portii

Ingrediente

Pentru cupcakes:

100 g faina

¾ lingurita praf de copt

⅛ lingurita bicarbonat de sodiu

⅛ lingurita sare

60 g unt

1 ou, la temperatura camerei

75 ml lapte

¼ cana iaurt

1/2 lingurita esenta de vanilie

 

Pentru glazura:

115 g de unt, la temperatura camerei

2 linguri smantana pentru frisca, la temperatura camerei

2 cani zahar pudra

1 lingurita esenta de vanilie

 

Pentru umplutura:

½ borcan dulceata de mure

 

Pentru decor:

Mure proaspete

Flori comestibile

 

Instructiuni

Pentru cupcakes:

Preincalziti cuptorul la 160°C. Asezati 6 forme de briose intr-o tava si dati-o deoparte.

Intr-un castron incapator, amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Intr-un alt castron, mixati untul, apoi adaugati zaharul treptat, pana devine foarte cremos, apoi oul.

Turnati ingredientele uscate peste cele umede si mixati pana este totul omogen. Adaugati iaurtul, apoi laptele, amestecand doar cat sa le incorporati. 

Cu o lingura, impartiti compozitia in formele de briose pregatite. Coaceti pentru 20-22 de minute, pana trec testul scobitorii.

Cand sunt gata, lasati-le sa se raceasca complet. Cu ajutorul unei lingurite, scobiti mijlocul acestora si umpleti cu dulceata de mure. 

 

Pentru glazura:

Intr-un castron incapator, adaugati untul, la temperatura camerei si esenta de vanilie. Mixati-l pana ce capata consistenta unei creme dense. Adaugati treptat zaharul pudra, amestecand foarte bine de fiecare data. 

Adaugati smantana pentru frisca si continuati sa mixati pana obtineti o glazura cremoasa si foarte fina.

 

Decorati fiecare cupcake cu glazura, mure proaspata, dulceata si flori comestibile!

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG