Dovlecei umpluți

Dovlecei umpluți

Dovlecei umpluti

6 portii

 

Ingrediente:

3 dovlecei medii

 

Umplutura:

1 lingura ulei

450 g carne de vita

sare si piper dupa gust

2 borcane tocana de legume

 

Topping:

1 cana mozzarella rasa

patrunjel tocat

 

*1 cana = 250 ml

 

Instructiuni:

Preincalziti cuptorul la 200˚C.

Ungeti cu putin ulei un vas pentru cuptor si puneti jumatate dintr-un borcan de tocana de legume, pe care o intindeti uniform.

Taiati dovleceii pe lung, in jumatati, si scoateti semintele cu ajutorul unei linguri. Aranjati-i in vas si presarati putina sare si piper pe fiecare.

 

Pentru umplutura, incingeti uleiul intr-o tigaie si gatiti carnea tocata de vita cu sare si piper dupa gust; 

Adaugati al doilea borcan de tocana de legume si amestecati bine.

Inainte de a umple dovleceii, absorbiti excesul de apa de pe fiecare cu servetele de hartie.

Umpleți dovleceii cu amestecul de carne si tocana, presarand desupra mozzarella.

Gatiti la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana ce dovleceii sunt moi. 

Cand sunt gata, presarati patrunjel pe deasupra si serviti!

Pofta buna!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG