Frigarui pe alese

Frigarui pe alese

10 portii

 

Ingrediente

Marinata:

60 ml ulei

60 ml sos de soia

1 1/2 lingura zeama de lamaie

1 1/2 lingura otet de vin rosu

2 1/2 lingura sos Worcestershire 

1 lingura miere

2 lingurite mustar

2-3 catei de usturoi, maruntiti

Piper dupa gust

Frigarui:

300 g pulpa de vita, taiata in cubulete de 3 cm

300 g pulpe de pui fara piele si os, taiate in cubulete de 3 cm

300 g pulpa de porc, taiata in cubulete de 3 cm

3 ardei grasi (1 rosu, 1 verde, 1 galben), taiati in bucati de 3 cm

1 ceapa rosie, taiata in bucati de 3 cm

1 ceapa alba, taiata in bucati de 3 cm

1 lingura ulei, sau cat este nevoie

Sare si piper dupa gust

7 frigarui metalice 

Serviti cu:

Dulceata de ardei iute, ardei iute, rosii cherry, castraveti, ceapa verde, sos tzatziki

Instructiuni

Incepeti prin a taia carnea in bucatele. Amestecati toate ingredientele pentru marinata intr-un bol. Adaugati carnea peste marinata, amestecati din nou, apoi acoperiti cu folie de plastic. Lasati la frigider pentru 3 ore sau peste noapte. 

Intre timp, puneti putin ulei pe o tigaie tip grill si lasati-l la incins la foc mediu spre mare 2-3 minute inainte sa incepeti sa gatiti.

Asamblati frigaruile punand o bucata de carne, 2 bucati de ardei, 2-3 bucati de ceapa, apoi din nou carne si tot asa. 

Gatiti frigaruile de vita pe grillul incins pentru 5-6 minute pe toate partile. Pe cele de porc si pui pentru 8-10 minute, pana se rumenesc si sunt gatite in interior.

Serviti frigaruile calde, cu dulceata de ardei iute, sos tzatziki, ardei iute, rosii cherry, castraveti si ceapa verde.


 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG