Friptură cu legume și fasole verde Râureni

Friptură cu legume și fasole verde Râureni

Ingrediente:

O bucată de pulpă de vită

O căpățână mare de usturoi

Roșii

Un borcan de fasole verde tăiată Râureni

 

Mod de preparare:

 

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Încingeți o tigaie (de preferat de fontă) și așezați carnea de vită, prăjind-o pe toate părțile, până se formează o crustă. Astfel, veți sigila sucurile în interior și carnea va rămâna fragedă.

Într-un vas pentru cuptor (de preferat de fontă) adăugați roșii tăiate, căpățâna tăiată pe jumătate și friptura de vită. După 20 de minute, adăugați fasolea verde și mai coaceți încă 10-15 minute, verificând cu un termomentru temperatura internă a fripturii (poziționați termometrul în zona de mijloc a bucății).

55 de grade pentru o friptură în sânge, aproximativ 62 pentru una medie, 70 sau peste pentru o friptură bine gătită.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG