Frittata cu brânză și spanac

Frittata cu brânză și spanac

Ingrediente

- 1 borcan spanac Râureni

- 9 ouă mari

- 2 linguri de lapte

- 30g de parmezan ras

- 1/4 linguriță de sare

- 1/8 linguriță de piper proaspăt măcinat

- 2 linguri de ulei de măsline

- 1 ceapă medie, tocată

- 1 cățel mare de usturoi, tocat mărunt

- 2 linguri de roșii uscate la soare tocate

- 60g de brânză de capră

 

Mod de preparare

Puneți la scurs spanacul dintr-un borcan de spanac Râureni.

Bateți împreună ouăle, laptele, parmezanul, sarea și piperul:

Într-un castron, bateți împreună ouăle, laptele și parmezanul. Se amestecă sarea și piperul. Dați deoparte.

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie rezistentă la cuptor, care nu se lipește, la foc mediu. Adăugați ceapa și sotați-o până devine translucidă, aproximativ 4 până la 5 minute. Adăugați usturoiul și roșiile uscate la soare și mai gătiți un minut.

Adăugați spanacul, câte o mână de spanac pe rând. Folosiți cleștele pentru a-l amesteca cu ceapa.

Odată ce spanacul a eliminat excesul de apă, întindeți amestecul uniform pe fundul tigăii. Turnați amestecul de ouă peste spanac și ceapă.

Folosiți o spatulă pentru a ridica amestecul de spanac de-a lungul marginilor tigăii pentru a lăsa amestecul de ouă să curgă pe dedesubt.

Presărați bucățele de brânză de capră peste amestecul de frittata.

Coborâți focul la mic și acoperiți tigaia. Se lasă să se gătească pe aragaz între 10 și 13 minute, până când toată frittata, cu excepția centrului, este închegată.

Preîncălziți cuptorul la 220 grade. Așezați grătarul în partea superioară a cuptorului. Gătiți timp de 3-4 minute până când partea de sus este aurie. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de câteva minute.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG