Fursecuri de paste cu dulceata de mure

Fursecuri de paste cu dulceata de mure

20 bucati

 

Ingrediente

375 g faina

1 1/2 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

Un praf de sare

330 g zahar brun

100 g zahar alb

230 g unt, la temperatura camerei

2 lingurite esenta de vanilie

2 oua mari

200 g mini oua de Paste, strivite cu latul cutitului

⅔ borcan dulceata de mure

 

Instructiuni

Pregatiti 2 tavi mari cu hartie de copt si lasati-o deoparte.

Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si praful de sare.

Intr-un alt bol mai mare, mixati la viteza mica spre medie 2-3 minute, zaharul brun, cel alb si untul, pana se formeaza o crema fina. Adaugati esenta de vanilie si ouale, amestecand foarte bine dupa fiecare. Incorporati treptat ingredientele uscate in cele umede, pana se formeaza un aluat bine inchegat. Adaugati apoi dulceata si amestecati usor.

Formati fiecare fursec din 2 linguri de aluat, modelandu-l cu mainile. Decorati cu ouale de ciocolata si asezati-le in tavi. Lasati un spatiu generos intre ele, deoarce isi vor mari volumul. Dati fursecurile la frigider 15-20 de minute inainte de a le coace.   

Intre timp, preincalziti cuptorul la 200°C. 

Coaceti fursecurile in cuptorul incins pentru 10-12 minute, pana ce marginile devin aurii. Cand sunt gata, lasati-le sa se raceasca complet pe un gratar, inainte de a le servi.


 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG