Gnocchi bolognese cu roșii țărănești și mozzarella

Gnocchi bolognese cu roșii țărănești și mozzarella

 

5 porții

 

Ingrediente:

450g gnocchi

250g pancetta sau bacon, tăiat

500g amestec carne de vită și porc

1 ceapă mare, tocată mărunt

4 căței usturoi, tocați

2 lingurițe fulgi de chili

Sare și piper proaspăt măcinat, după gust

1 borcan roșii țărănești

1 lingură condimente Italienești

1 lingură sos Worcestershire sauce

1 lingură oțet balsamic

100g Parmigiano reggiano, răzuit

O mâna de frunze de busuioc proaspăt, tăiate

200g mozzarella răzuită

 

Instrucțiuni:

Fierbesti gnocchi conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Încingeți o tigaie mare pe foc medium și prăjiți pancetta sau baconul, amestecând frecvent, până ce devine crocantă. Puneți deoparte pe o farfurie tapetata cu hârtie de bucătărie pentru a absoarbe excesul de grăsime.


În tigaia încinsă adăugați carnea tocată de vită și ceapă și gătiți până când încep a se rumeni, aproximativ 8-10 minute.

Adăugați usturoi, chili, sare, piper și mai gătiti timp de un minut.


Adăugați baconul, roșiile țărănești, condimentele italienești, sosul worcestershire și oțetul balsamic. Firbeti sosul la foc mic pentru 10 minute. Încorporați parmezanul și busuiocul și luați de pe foc.

Adăugați gnocchi în sos și amestecați. Presărați cu mozzarella răzuită, bacon-ul crispy și dați la cuptor pt 12-15 minute, sau până ce brânză s-a topit.

 

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG