5 porții
Ingrediente:
450g gnocchi
250g pancetta sau bacon, tăiat
500g amestec carne de vită și porc
1 ceapă mare, tocată mărunt
4 căței usturoi, tocați
2 lingurițe fulgi de chili
Sare și piper proaspăt măcinat, după gust
1 borcan roșii țărănești
1 lingură condimente Italienești
1 lingură sos Worcestershire sauce
1 lingură oțet balsamic
100g Parmigiano reggiano, răzuit
O mâna de frunze de busuioc proaspăt, tăiate
200g mozzarella răzuită
Instrucțiuni:
Fierbesti gnocchi conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Încingeți o tigaie mare pe foc medium și prăjiți pancetta sau baconul, amestecând frecvent, până ce devine crocantă. Puneți deoparte pe o farfurie tapetata cu hârtie de bucătărie pentru a absoarbe excesul de grăsime.
În tigaia încinsă adăugați carnea tocată de vită și ceapă și gătiți până când încep a se rumeni, aproximativ 8-10 minute.
Adăugați usturoi, chili, sare, piper și mai gătiti timp de un minut.
Adăugați baconul, roșiile țărănești, condimentele italienești, sosul worcestershire și oțetul balsamic. Firbeti sosul la foc mic pentru 10 minute. Încorporați parmezanul și busuiocul și luați de pe foc.
Adăugați gnocchi în sos și amestecați. Presărați cu mozzarella răzuită, bacon-ul crispy și dați la cuptor pt 12-15 minute, sau până ce brânză s-a topit.
Postat in Rețete cu suflet