Gnocchi cu ciuperci si bacon

Gnocchi cu ciuperci si bacon

 

 

Ingrediente:

250g paste gnocchi

200g bacon sau costita afumata, taiata cubulete

2 borcane ciuperci intregi, scurse de lichid si taiate in jumatati

2 catei de usturoi, maruntiti

140g crema de branza cu verdeturi

2 cani lapte

1 lingura chives, tocat marunt

¼ cana parmezan ras

sare si piper dupa gust

 

Topping crocant de pesmet:

2 linguri de unt

½ cana pesmet

 

*1 cana = 250 ml

 

Instructiuni:

Puneti o oala cu apa pe foc pentru gnocchi. Cand apa incepe sa fiarba adaugati pastele si lasati-le sa fiarba cu 3-4 minute mai putin decat timpul de gatire mentionat pe ambalaj. Ele vor continua sa se gateasca in sos, la cuptor.

 

Preincalziti cuptorul la 180˚C.

 

Pentru toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, apoi adaugati pesmetul si amestecati continuu pana incepe sa devina usor auriu. Puneti deoparte.

 

Intr-o tigaie incinsa prajiti baconul pana devine auriu si crocant. 

Adaugati ciupercile, usturoiul si gatiti pentru cateva minute. 

Adaugati crema de branza amestecand continuu la foc mic, pana ce aceasta se topeste. 

Incorporati laptele, chives, sarea si piperul, amestecand continuu, pana se formeaza un sos omogen.

 

Scurgeti gnocchi de apa si puneti-i in tigaie peste sos, apoi adaugati parmezanul si amestecati bine. 

Presarati topingul de pesmetul peste paste si dati la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

 

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG