Gofre cu dulceață de caise

Gofre cu dulceață de caise

INGREDIENTE

 

1 borcan dulceață de caise Râureni

240 g făină

50 g zahăr

4 lingurițe de praf de copt

415 ml lapte

2 ouă

2 lingurițe de extract de vanilie pură

¼ linguriță de sare de mare fină

55 g unt, topit și ușor răcit

 

INSTRUCȚIUNI

Preîncălziți aparatul de vafe. Cerneți împreună făina, zahărul, praful de copt și sarea într-un castron mare.

Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți albușurile într-un castron mediu și lăsați-le. Adăugați gălbenușurile în lapte. Adăugați vanilia în amestecul de lapte și bateți până când se combină bine. Turnați untul topit ușor răcit și bateți pentru a se amesteca bine.

Turnați ingredientele umede peste cele uscate și amestecați până când se combină. Nu amestecați prea mult. Lăsați aluatul să se odihnească în timp ce bateți albușurile.

Bateți albușurile de ou cu un mixer electric până se formează vârfuri tari. Răzuiți albușurile de ou în bolul cu aluat și folosiți o spatulă de silicon pentru a încorpora ușor albușurile în aluat. Nu amestecați prea mult sau albușurile se vor dezumfla prea mult.

Pulverizați aparatul pentru vafe cu spray de gătit antiaderent. Serviți cu dulceață de caise și fructe proaspete.

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG