Gogosi dietetice umplute cu gem de capsuni Raureni

Gogosi dietetice umplute cu gem de capsuni Raureni

Ingrediente:

Pentru gogosi:

250ml lapte

450g faina

100g unt (la temperatura camerei)

90g zahar

10g drojdie

1 ou

Un praf de sare

Еsența de vanilie dupa gust

Esenta de portocale dupa gust

 

Pentru umplutura:

Gem de capsuni Dieta - Raureni

 

Mod de preparare:

 

Intr-un castron mare, amestecati faina impreuna cu drojdia. Separat, bateti oul cu zaharul, laptele caldut si 50 de grame de unt.

Formati o gaura in mijlocul amestecului de faina si drojdie si adaugati compozitia de ou, zahar, lapte si unt, apoi incepeti sa framantati.

Cand este aproape gata aluatul, adaugati celelalte 50 de grame de unt si putina sare. Framantati in continuare, pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.

Compozitia se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit aproximativ o ora.

Cand a crescut, se intinde pe masa pudrata cu faina. Intindeti aluatul pana ce rezulta o foaie nu foarte groasa. Decupati forme rotunde cu ajutorul unui pahar.

Asezati gogosile obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Inainte de a le baga la cuptor, ele trebuie sa mai stea inca o ora la dospit.

Asezati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 15 minute. Cand sunt gata, umpleti-le cu gem de capsuni Raureni Dieta. Pofta buna!

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG