Înghețată de casă cu dulceață de mure

Înghețată de casă cu dulceață de mure

Ingrediente

1 borcan dulceață de mure

420 ml smântână pentru frișcă

295 ml lapte

120 g zahăr

1 lingură de extract de vanilie

Praf de sare

 

Instrucțiuni

Se toarnă 270 ml smântână într-o cratiță și se adaugă zahărul și sarea. Adăugați extractul de vanilie în oală. Încălziți amestecul la foc mediu, doar până când zahărul se dizolvă. Se ia de pe foc și se adaugă restul de smântână și laptele. Se amestecă pentru a se combina și se răcește în frigider.

Bateți amestecul sau turnați-l în mașina de înghețată. Transferați înghețata gata preparată într-un recipient etanș și puneți-o în congelator până când sunteți gata să o serviți. Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG