Ingrediente
Pentru blaturi
225g de unt moale
225g zahăr pudră
4 ouă mari
½ lămâie, fără coajă
1 linguriță de extract de vanilie
225 g de făină
un strop de lapte
Pentru umplutura
300 g de cremă de brânză
100 g de zahăr pudră
150 ml de smântână pentru frișcă 33%
Dulceață de căpșuni Râureni
PASUL 1
Se încălzește cuptorul la 180C, se unge cu unt și se tapetează o tavă de 20 cm cu hărtie de copt.
Folosind un mixer, bateți untul și zahărul împreună până când devin pufoase. Încorporați ouăle unul câte unul și bateți bine, răzuind pe pereții bolului după fiecare adăugare. Adăugați coaja de lămâie, vanilia, făina, laptele și un vârf de cuțit de sare. Bateți până când se combină, apoi împărțiți amestecul între cele două forme.
Coaceți timp de 25-30 de minute, până când o scobitoare introdusă în mijlocul blatului iese curată. După 10 minute, scoateți prăjiturile din formele lor și lăsați-le să se răcească complet pe un grătar de sârmă.
Pregătiți crema mixând crema de brânză cu zahărul. Apoi adăugați smântăna de frișcă și bateți împreună.
Decupați blaturile pe dimensiunea borcanelor, apoi montați totul cu un blat, un strat de crema, un strat de frișcă și continuați la fel.
Postat in Rețete cu suflet