Macaron cake cu dulceata de coacaze

Macaron cake cu dulceata de coacaze

6-8 portii

Ingrediente

 

Pentru blat:

4 albusuri de ou, la temperatura camerei

250 g zahar 

½ lingurita otet

1 lingurita esenta de vanilie

Un tub de 10 g colorant alimentar rosu

140 g faina de migdale

 

Pentru crema:

115 g crema de branza, la temperatura camerei

2 linguri zahar

240 ml frisca lichida

1 lingurita esenta de vanilie

Un praf de sare

 

Decor: 

1 borcan dulceata de coacaze

Coacaze rosii 

 

Instructiuni

Pentru blat:

 

Preincalziti cuptorul la  160°C. Tapetati doua tavi cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm si lasati-le deoparte.

Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma. Adaugati treptat zaharul si bateti pana obtineti o spuma lucioasa si tare. 

Adaugati praful de sare si otetul, mixati cateva secunde, apoi adaugati colorantul alimentar. 

Incorporati faina de migdale cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Transferati bezeaua in tavile pregatite in prealabil. 

Dati la cuptor pentru 45 de minute, timp in care nu il deschideti deloc.

Cand e gata, scoateti tavile si lasati blaturile sa se raceasca 15-20 de minute inainte de a le scoate din tava. Dupa ce le scoateti,indepartati hartia de copt si lasati-le sa se raceasca de tot inainte de a asambla tortul.

 

Pentru crema:

Mixati crema de branza cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugati frisca lichida, mixand la viteza mare pana ce compozitia devine fina dar ferma. Adaugati esenta de vanilie si praful de sare. Dati crema la frigider pana asamblati tortul.

 

Pentru a asambla:

Ungeti cu dulceata de coacaze ambele blaturi, adaugati crema peste primul si asezati al doilea blat deasupra. Decorati cu restul de crema si coacaze rosii proaspete.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG