Mini chec cu dulceață de trandafiri

Mini chec cu dulceață de trandafiri

Ingrediente:

Pentru mini chec:

100g unt moale

100g zahăr pudră

2 ouă

1 linguriță praf de copt

160g făină

60ml lapte

Opțional 1 linguriță apă de trandafiri, ¼ linguriță cardamom măcinat

Pentru cremă:

150g mascarpone

100ml frișcă lichidă neîndulcită

25g zahăr pudră

1 linguriță esență de vanilie

1 borcan dulceață de trandafiri Râureni

Décor boboci trandafiri uscați, fistic mărunțit

 

Mod de preparare:

Se bate cu mixerul untul moale împreună cu zahărul, apoi se adaugă ouăle unul câte unul. Se adaugă făina și praful de copt, apoi laptele, apa de trandafiri și cardamomul.

Se unge cu ulei o tavă pentru mini checuri (se poate tapeta și cu hârtie de copt) și se toarnă aluatul obținut în forme.

Se coace timp de 20 minute la 180 grade Celsius.

Pentru cremă, se bat toate ingredientele cu mixerul până la omogenizare.

Când mini checurile s-au răcit, se îndepărtează aluat din mijlocul lor și se formează adâncituri care se umplu cu dulceață de trandafiri.

Se decorează cu crema obținută, trandafiri uscați și fistic mărunțit.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG