Ingrediente:
Pentru mini chec:
100g unt moale
100g zahăr pudră
2 ouă
1 linguriță praf de copt
160g făină
60ml lapte
Opțional 1 linguriță apă de trandafiri, ¼ linguriță cardamom măcinat
Pentru cremă:
150g mascarpone
100ml frișcă lichidă neîndulcită
25g zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
1 borcan dulceață de trandafiri Râureni
Décor boboci trandafiri uscați, fistic mărunțit
Mod de preparare:
Se bate cu mixerul untul moale împreună cu zahărul, apoi se adaugă ouăle unul câte unul. Se adaugă făina și praful de copt, apoi laptele, apa de trandafiri și cardamomul.
Se unge cu ulei o tavă pentru mini checuri (se poate tapeta și cu hârtie de copt) și se toarnă aluatul obținut în forme.
Se coace timp de 20 minute la 180 grade Celsius.
Pentru cremă, se bat toate ingredientele cu mixerul până la omogenizare.
Când mini checurile s-au răcit, se îndepărtează aluat din mijlocul lor și se formează adâncituri care se umplu cu dulceață de trandafiri.
Se decorează cu crema obținută, trandafiri uscați și fistic mărunțit.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele