Mini cozonaci cu ciocolata neagra, nuci si dulceata de cirese amare

Mini cozonaci cu ciocolata neagra, nuci si dulceata de cirese amare

 

9 portii

 

Ingrediente:

¾ cana lapte caldut

2 ¼ lingurita drojdie la plic

¼ cana zahar granulat

2 oua, la temperatura camerei

50g unt, topit 

3 1/2 cani faina alba superioara pentru cozonac (000)

3/4 lingurita sare fina

 

Umplutura:

50g unt

80g zahar brun

100g ciocolata neagra (70% cacao), taiata

2 linguri pudra de cacao

100g nuca maruntita

1 borcan dulceata de cirese amare

 

Instructiuni:

Puneti laptele caldut impreuna cu drojdia intr-un bol si amestecati. 

Adaugati zaharul, ouale si untul topit. Mixati cu ajutorul mixerului pentru aproximativ 1 minut.

Cerneti faina si sarea, apoi amestecati pana ce se formaza o bila lipicoasa de coca.

Transferati coca pe masa curata si presarata cu faina.

Framantati pentru 7-8 minute, pana ce coca devine flexibila.

Puneti coca intr-un bol uns cu ulei, acoperiti si lasati la loc caldut sa dospeasca pentru 1 ora.

Intre timp, faceti umplutura. Puneti untul si zaharul intr-o cratita si incalziti pana ce untul se topeste. Adaugati restul de ingrediente pentru umplutra, exceptand dulceata si amestecati bine. Lasati sa se raceasca pana ce coca a crescut.

Dupa ce coca isi dubleaza volumul (aproximativ 1 ora de dospit), puneti-o pe blatul de lucru si intindeti cu un sucitor, pana la 1 cm grosime.

Intindeti umplutura peste coca, si puneti din loc in loc dulceata de cirese amare. Rulati strans. Taiati in sectiuni de aproximativ 3 cm, si puneti-le intr o tava tapetata cu hartie de copt.

Acoperiti cu un servet de bucatarie si lasati la loc caldut sa cresca pentru 30 min.

Preincalziti cuptorul la 170C.

Ungeti mini cozonacii cu ou batut si coaceti pentru 20-25 minute, pana cand acestia devin aurii.

Nu vrem sa ii coacem prea mult pentru a nu se usca.

Lasati sa se raceasca un pic si serviti cu dulceata din belsug!




 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG