Ingrediente pentru 10 porții:
Pentru Pavlova:
3 albușuri de ouă mari, la temperatura camerei
150g zahăr
1 linguriță amidon de porumb
1 linguriță zeamă de lămâie
1 linguriță extract de vanilie
Pentru Cremă:
250 ml smântână lichidă pentru frișcă, foarte rece
3 linguri zahăr
1 linguriță extract de vanilie
Pentru Topping/Decor:
dulceață de fructe de pădure
fructe de pădure proaspete
Instrucțiuni:
Încingeți cuptorul la 100°C.
Desenați cu creionul 10 discuri (cu diamentru de 8cm) pe o hârtie de copt de dimensiunea tăvii în care vreți să coaceți.
Apoi tapetați tava cu această hârtie de copt întoarsă cu desenul în jos pentru a nu se transfera pe bezea.
Puneți albușurile într-un bol mare și mixati pe viteză maximă a mixerului până ce cresc în volum și devin albe că zăpada.
Adăugați zahărul gradual, apoi continuați să mixati pentru 8-10 minute.
Adăugați zeamă de lămâie, vanilia, presărați amidonul și mixati rapid pentru câteva secunde, doar atât cât să se încorporeze.
Transferați compoziția de bezea într-un poș și umpleți discurile desenate pe hârtia de copt, sub forma unor cuiburi.
Dați la cuptor pentru 1 ora și 15 minute, apoi închideți cuptorul și lăsăți tava înăuntru pentru încă 30 de minute.
Scoateți apoi tava din cuptor și lăsăți să se răcească complet înainte de a le dezlipi de pe hârtia de copt.
Într-timp, bateți frișca împreună cu zahărul și vanilia.
Înainte de a servi Pavlovele mini, umpleți 'coșulețele' de bezea cu frișcă, adăugați dulceață după gust și ornați cu fructe proaspete.
Poftă bună!
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele