Ingrediente
Pentru blat:
300 g faina, plus extra pentru framantat
1 lingura drojdie uscata la plic
½ lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline, plus extra pentru dospit
190 ml apa calduta
Toppinguri:
½ borcan rosii taranesti
Mozarella razuita
Pepperoni
Instructiuni
Pentru blat:
Puneti faina intr-un castron mare. Adaugati sarea intr-o parte a castronului iar drojdia in partea opusa. Presarati zaharul peste faina, apoi adaugati uleiul si apa calduta. Amestecati cu o lingura de lemn sau cu mainile, pana se formeaza un aluat care se desprinde usor de peretii castronului. Presarati faina pe masa, apoi framantati aluatul pentru 5-10 minute. Acesta trebuie sa fie foarte fin si elastic.
Tapetati peretii unui castron cu ulei, puneti aluatul si acoperiti-l cu folie de plastic. Lasati-l la dospit o ora, intr-un loc caldut.
Pentru asamblare:
Preincalziti cuptorul la 180°C. Intindeti hartie de copt intr-o tava mare si lasati-o deoparte.
Presarati faina pe masa si asezati aluatul dospit. Intindeti-l cu ajutorul unui sucitor, apoi folositi-va de un cutit mic si decupati blatul in forma de inimi.
Asezati inimile in tava, lasand o distanta de 2-3 centimetri intre ele.
Ungeti fiecare inima cu rosii taranesti, puneti deasupra pepperoni si mozzarella.
Coaceti pentru 10-12 minute, panace blatul este rumenit iar branza se topeste.
Serviti imediat!
Postat in Rețete cu suflet