Mini pizza cu sos de rosii taranesti

Mini pizza cu sos de rosii taranesti

Ingrediente

 

Pentru blat:

300 g faina, plus extra pentru framantat

1 lingura drojdie uscata la plic

½ lingurita sare

1 lingurita zahar

1 lingura ulei de masline, plus extra pentru dospit

190 ml apa calduta

 

Toppinguri:

½ borcan rosii taranesti

Mozarella razuita

Pepperoni

 

Instructiuni

 

Pentru blat:

Puneti faina intr-un castron mare. Adaugati sarea intr-o parte a castronului iar drojdia in partea opusa. Presarati zaharul peste faina, apoi adaugati uleiul si apa calduta. Amestecati cu o lingura de lemn sau cu mainile, pana se formeaza un aluat care se desprinde usor de peretii castronului. Presarati faina pe masa, apoi framantati aluatul pentru 5-10 minute. Acesta trebuie sa fie foarte fin si elastic.

Tapetati peretii unui castron cu ulei, puneti aluatul si acoperiti-l cu folie de plastic. Lasati-l la dospit o ora, intr-un loc caldut.

 

Pentru asamblare:

Preincalziti cuptorul la 180°C. Intindeti hartie de copt intr-o tava mare si lasati-o deoparte.

Presarati faina pe masa si asezati aluatul dospit. Intindeti-l cu ajutorul unui sucitor, apoi folositi-va de un cutit mic si decupati blatul in forma de inimi.

Asezati inimile in tava, lasand o distanta de 2-3 centimetri intre ele. 

Ungeti fiecare inima cu rosii taranesti, puneti deasupra pepperoni si mozzarella.

Coaceti pentru 10-12 minute, panace blatul este rumenit iar branza se topeste.

Serviti imediat!

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG