Muschi de vită în foietaj cu dulceață de ardei iute

Muschi de vită în foietaj cu dulceață de ardei iute

8-10 portii

 

Ingrediente:

1 kg muschi de vita

Sare si piper, dupa gust

1 lingura ulei

2 linguri mustar Dijon

1 kg ciuperci, taiate marunt

1 ceapa mare, tocata marunt

2 linguri unt

10 felii prosciutto

1/2 pachet de foietaj, dezghetat

1 ou, batut

 

Instructiuni:

Asezonati bine muschiul de vita cu sare si piper pe toate partile.

Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si sigilati bucata de vita pana ce acesta devine aurie pe toate partile.

Transferati pe o farfurie, si ungeti cu mustar. Dati la frigider sa se raceasca.

In aceeasi tigaie, sotati ceapa si ciupercile in unt. Asezonati cu sare si piper. Transferati intr-un bol si dati la frigider.

Puneti 3 straturi de plastic wrap pe o suprafata curata de lucru, astfel incat dimesiunea acestuia sa fie dubla fata de lungimea bucatii de vita. Tapetati cu feliile de prosciutto.

Intindeti sote-ul de ciuperci, apoi puneti vita peste.

Rulati bucata de vita strans in plastic wrap si dati la frigider pentru inca 30 minute.

Intre timp preincalziti cuptorul la 180C.

Intindeti putin foaia de placinta cu un sucitor. Indepartati plastic wrapul de pe vita si rulati-o in foaia de placinta. Ungeti cu ou batut si presarati cu susan.

Coaceti la 180C pentru 40-45 minute. Interiorul trebuie sa aiba 60C cand vita este gatita mediu.

Lasati sa stea 15 minute inainte de a o felia. Serviti cu dulceata de ardei iute din belsug!



 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG