Pandişpan cu bezea și compot de prune Râureni

Pandişpan cu bezea și compot de prune Râureni

Ingrediente

Pentru blat

  • 350 g făină
  • 250 g zahăr
  • 3 ouă
  • o linguriţă esenţă de vanilie
  • o linguriţă de făină şi una de zahăr pudră, pentru tapetat

Pentru bezea și umplutură

  • 5 gălbenușuri de ou
  • 200 g zahăr pudră vanilat
  • 50 g unt
  • 1/4 linguriță de sare
  • un borcănel de compot de prune Râureni

Cum prepari:

Într-un castron din sticlă termorezistentă mixează ouăle cu zahărul, pe foc, în bain-marie, până obţii o spumă tare.

Ia castronul de pe foc, adaugă esenţa de vanilie şi continuă să amesteci cu mixerul.

Adaugă treptat făina cernută în prealabil. Amestecă uşor cu o spatula sau lingură de lemn, până când obţii un aluat omogen.

Adaugă treptat laptele în compoziţie, după care albuşurile bătute spumă. Amestecă bine.

Pregăteşte două forme de copt, unge-le cu ulei şi pudrează-le cu amestecul de făină şi zahăr. Adăugăm prunele care, de la greutate, se vor scufunda in aluat.

Împarte aluatul în două, aşează-l în forme şi pune pandişpanul în cuptorul preîncălzit la 180oC, timp de 20-25 minute.

După ce l-ai scos din cuptor, lasă preparatul să se răcească 5 minute în formele de copt. Pune apoi pandişpanul  pe un grătar, să se răcească. 

Cu 10 minute înainte să scoatem pandișpanul din cuptor, ne apucăm de bezea. Batem albușurile cu praful de sare până când obținem o spumă fermă.După ce am obținut spuma, adăugăm și zahărul.

Se serveşte cu drag, alături de cei pe care îi iubeşti <3

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG