Pandispan cu dulceata de capsuni

Pandispan cu dulceata de capsuni

Ingrediente:

pentru blaturi:

200 de grame de unt moale (cu continut mai mare de grasime), la temperatura camerei

4 oua mari, la temperatura camerei

200 de grame de faina

200 de grame de zahar pudra

o lingurita de praf de copt

o lingura de coaja rasa de lamaie

o lingurita de extract de vanilie

un varf de lingurita de sare

 

pentru crema:

450 grame crema de branza cu smantana (sau crema pentru frisca)

2 lingurite de zahar pudra

o lingura de zeama de lamaie

dulceata de capsuni Raureni

 

pentru decor:

zahar fin pentru pudrat

capsuni proaspete si coacaze rosii pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius si ungeti cu unt moale pe margini doua tavite rotunde pentru copt.

Intr-un bol mare, folositi mixerul pentru a amesteca untul, zaharul pudra si sarea. Incorporati pe rand in amestec si cate un ou si mixati usor. Adaugati vanilia si coaja rasa de lamaie si cerneti si faina si praful de copt, folosind o spatula pentru a se omogeniza mai usor.

Puneti amestecul in tavite si lasati blaturile sa coaca pentru cca. 25 de minute, pana cand trec testul scobitorii si devin rumenite pe margini. Dupa ce s-au copt, lasati-le deoparte pana se racesc bine si apoi puneti-le in frigider pentru cca. 10 minute.

Intre timp, intr-un bol mediu mixati crema de branza si smanatana cu zaharul pudra si zeama de lamaie (puteti folosi si frisca in loc de crema de branza).

Pentru asamblarea pandispanului, pe primul blat rece puneti un strat de crema de branza si adaugati si un strat de dulceata de capsuni Raureni. Asezati deasupra celalalt blat si lasati tortul la frigider pentru inca o ora.

Chiar inainte de servire, cerneti putin zahar pudra deasupra si decorati pandispanul cu capsuni si coacaze pentru un aspect cat mai atractiv si un gust proaspat, de primavara.

 

Pofta buna!

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG