Pasca fara aluat cu dulceata de afine

Pasca fara aluat cu dulceata de afine

8-10 portii

 

Ingrediente

100 g zahar

6 oua

2 lingurita esenta de vanilie

500 g branza grasa de vaci 

300 g crema de branza, la temperatura camerei

200 g unt, la temperatura camerei

4 linguri faina 

4 linguri gris 

400 g smantana 

1 praf de sare

1/2 borcan dulceata de afine 

Instructiuni

Preincalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava cu pereti detasabili si diametrul de 22 cm.

Intr-un bol incapator, amestecati cu mixerul de mana zaharul, ouale si esenta de vanilie pentru aproximativ 3-4 minute la viteza medie. Apoi incorporati crema de branza, branza grasa de vaci, smantana, praful de sare si untul, mixand pentru 1-2 minute. 

Turnati jumatate de compozitie in tava, apoi adaugati cateva linguri de dulceata de afine in ea, facand twirl-uri cu coada lingurei. Turnati restul compozitiei si decorati-o la suprafata cu alte cateva linguri de dulceata de afine. Treceti cu coada lingurei usor prin umplutura, pentru a forma un efect marmorat.

Dati la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Cand este gata, compozitia va tremura usor spre centru, insa se va inchega complet cand se va raci.

Lasati-o sa se raceasca in totalitate la temperatura camerei, apoi dati-o la frigider pentru minim 2 ore. Inainte de a scoate peretii detasabili, dezlipiti marginile cu varful unui cutit ascutit.

Serviti pasca cu dulceata de afine din belsug

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG