Paste cu mazare si bacon

Paste cu mazare si bacon

INGREDIENTE:

250 grame de tagliatelle

5-6 felii de bacon

1 lingurita de ulei de masline

2 catei de usturoi tocat

1 ou

o jumatate de cana de parmezan ras

jumatate de borcan de mazare Raureni

sare de mare si piper proaspat, dupa gust

2 linguri de patrunjel proaspat tocat

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti sosul in timp ce fierbeti pastele. Este foarte important ca acestea sa fie fierbinti cand se adauga mixul de ou cu parmezan, astfel incat oul crud sa se gateasca.
  2. Intr-o oala mare fierbeti apa cu sare, adaugati pastele si gatiti-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Nu uitati sa pastrati o jumatate de cana din apa in care au fiert pastele, pentru a fi folosita la sos.
  3. In timp ce pastele se gatesc, prajiti feliile de bacon pentru cca. 3-5 minute, pana cand devin crocante, apoi scoateti-le pe un servetel pentru a se scurge grasimea din ele si taiati-le in bucatele mici. In tigaia in care ati prajit baconul adaugati usturoiul tocat. Daca mai este nevoie, adaugati o lingurita de ulei de masline si caliti usturoiul timp de 45 de secunde, pana cand se rumeneste.
  4. Dupa ce le-ati scurs, adaugati pastele fierbinti in tigaie si amestecati-le cu usturoiul. Combinati oul si parmezanul ras intr-un bol mic si amestecati bine. Luati tigaia cu pastele de pe foc si adaugati mixul de ou si parmesan peste paste, amestecand usor pana cand oul se mai ingroasa. Subtiati putin sosul cu apa ramasa de la paste, pana cand atinge consistenta dorita. Adaugati peste paste si bucatelele de bacon, mazarea Raureni si asezonati cu piper si putina sare. Presarati si patrunjelul proaspat deasupra si serviti imediat.

 

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG