Ingrediente
Bezea:
4 albusuri de ou
1 piscatura de sare
1/4 cana apa rece amestecata cu 1 lingurita otet
1-1/4 cani zahar pudra
1 lingurita vanilie
2 linguri amidon de porumb
Topping:
1 borcan piure de castane
1 borcan sos de caramel
1 ciocolata cu lapte si caramel, taita in patratele
Instructiuni:
Preincalziti cuptorul la 130C.
Bateti albusurile cu mixerul pana devine o spuma densa.
In timp ce mixati, adaugati putin cate putin apa combinata cu otetul, apoi zaharul.
Adaugati restul ingredientelor şi mixati pentru inca 1 minut.
Tapetati o tava cu hartie de copt. Transferati bezeaua pe hartia de copt, intr-un cerc cu diametrul de 15-17 cm.
Folositi o spatula pentru a da forma bezelei, si incercati sa nu depasiti diametrul cercului.
Coaceti in cuptorul incins pt 30 min.
Reduceti intensitatea cuptorului la 100C si lasati la copt pt inca 45-55 minute.
Lasati bezeaua sa se raceasca complet, apoi finalizati cu piure de castane, caramel si patratele de ciocolata.
Postat in Rețete cu suflet