Pizza deep-dish cu roșii tocate țărănești Râureni

Pizza deep-dish cu roșii tocate țărănești Râureni

Ingrediente:

 

Crustă

 

575 de grame de făină

1 linguriță și jumătate de sare

1 linguriță de zahăr tos

1 cub de drojdie

300 ml apă călduță

250 de grame de unt topit

250 de grame de unt rece

ulei de masline

 

Sosul de roșii:

 

500 de grame de roșii tocate țărănești Râureni

Ardei iute

Piper negru, după gust

Sare, după gust

 

Toppings:

 

Brânză mozzarella rasă

Cașcaval ras

Parmezan ras

 

Mod de preparare:

 

Pregătiți crusta amestecând toate ingredientele (cu excepția untului solid și a uleiului de măsline) până se obține un amestec neted și cremos. Dacă aluatul este prea tare, adăugați puțină apă fierbinte, dacă este prea moale adăugați făină.

Formați o minge de aluat și așezați-o într-un castron cu ulei. Se lasă să crească până când aluatul și-a dublat volumul (aproximativ 3 ore).

Odată dublat, luați aluatul, bateți-l pentru a îndepărta aerul și întindeți-l, dând forma unui dreptunghi. Se întinde untul înmuiat (nu topit) pe întregul amestec.

Din dreptunghi, faceți două bile de aluat și puneți-le în frigider după ce le acoperiți cu folie de aluminiu timp de cel puțin 1 oră și jumătate.

Pregătiți sosul gătind roșiile tocate țărănești Râureni cu ardeiul și apoi, odată gătit, adăugați sare și piper.

Încălziți cuptorul la 200 de grade. Scoateți cele două bile de aluat din frigider și întindeți-le în formele de pizza, având grijă să le ungeți cu ulei de măsline pentru a permite crustei să devină crocantă.

Se adaugă mozzarella rasă, apoi  cașcavalul ras și se umple cu sosul de roșii.

Coaceți la 200 ° C timp de aproximativ 30 de minute sau până când crusta devine aurie și crocantă. Pentru a preveni arderea marginilor după 15 minute, scoateți din cuptor și acoperiți cu folie de aluminiu și gătiți încă 15 minute la 180 ° C.

Scoateți din cuptor, presărați parmezanul ras și serviți-o fierbinte.

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG