Pizza napoletană cu roșii și mozzarella

Pizza napoletană cu roșii și mozzarella

Ingrediente

Pentru aluat

150g făină Manitoba

150g făină 00

200ml apă

6g sare

3g drojdie proaspătă

Pentru topping-uri

1 sticlă passata rustica Râureni

Mozzarella

Roșii cherry galbene

Busuioc proaspăt

 

Mod de preparare

Pentru aluatul de pizza napoletană, se pune în vasul robotului de bucătărie apa, drojdia și făina manitoba și se amestecă bine.

Se adaugă treptat făina rămasă și sarea. Se frământă bine și va rezulta un aluat moale dar elastic. Se formează o bilă de aluat și se lasă la dospit, într-un bol acoperit, timp de 30 minute.

După acest timp, pe un blat presărat cu făină, se frământă din nou aluatul, apoi se împarte în două bile, se pun în două boluri, se acoperă cu folie și se lasă la dospit 12 ore la frigider.

Înainte să se coacă pizza, se scoate aluatul din frigider și se lasă la temperatura camerei 2 ore. O caracteristică a pizzei napoletane, aluatul nu se întinde cu sucitorul, ci cu mâinile.

Se toarnă deasupra câtevaa linguri de passata rustica, se decorează cu jumătăți de roșii cherry și mozzarella felii, ca o floare.

În mod normal, pizza napoletană se coace în cuptor de lemne, la 450 grade Celsius. Acasă se coace la 250 grade Celsius timp de 10 minute (5 minute pe trapta din mijloc a cuptorului, iar 5 minute pe cea de sus).

Se decorează cu busuioc proaspăt și se savurează caldă.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG