10-12 portii
Ingrediente
10 oua
200 g unt, la temperatura camerei
170 g zahar
2 lingurite esenta de vanilie
500 g branza grasa de vaci
300 g crema de branza, la temperatura camerei
70 g faina
2 lingurite praf de copt
1 lingura zeama de lamaie
Coaja rasa de la 1 portocala
1/2 lingurita cardamon macinat
2 borcane piersici din compot, taiate felii subtiri
40 g stafide aurii
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180°C. Tapetati o tava cu dimensiunile 32 x 24 cm cu hartie de copt si lasati-o deoparte.
Incepeti prin a separa albusurile de galbenusuri. Mixati foarte bine galbenusurile cu untul, pentru 5-6 minute la viteza medie, pana ce devine o crema omogena. Incorporati faina, zaharul, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Apoi adaugati crema de branza, branza grasa de vaci, cardamonul si coaja de portocale. Mixati cat sa se incorporeze bine toate ingredientele, 1-2 minute.
Intr-un alt bol, bateti albusurile spuma cu mixerul, la viteza medie spre mare. Adaugati-le peste compozitia de branza, treptat, cu o lingura, amestecand de jos in sus. Apoi incorporati stafidele.
Pentru a ansambla prajitura turnati jumatate de compozitie in tava. Puneti un strat de felii de piersici din compot, apoi turnati restul compozitiei peste stratul de piersici.
Dati la cuptor pentru 15-20 de minute, pana ce prajitura creste si devine partial ferma, pentru a putea sustine inca un strat de piersici. .
Scoateti prajitura din cuptor si asezati deasupra al doilea strat de felii de piersici. Coaceti prajitura inca 30-35 de minute, pana ce devine complet ferma.
Inainte de servire, lasati-o la racit pentru 3 ore la frigider, sau peste noapte.
Postat in Rețete cu suflet