Placinta cu carne si mazare

Placinta cu carne si mazare

6-8 portii

Ingrediente

5 felii de paine

50 ml lapte

1 ceapa alba mica, tocata

2 catei de usturoi, maruntiti

500 g pulpa de vita, tocata

500 g pulpa de porc, tocata

Sare si piper dupa gust

¼ lingurita salvie uscata

¼ lingurita cimbru uscat

½ cana supa clara de vita

2 linguri pasta de tomate

1 aluat fraged cu unt

1/2 borcan mazare, scurs de lichid

2 oua mari, batute

 

Instructiuni

Preincalziti cuptorul la 220°C. Pregatiti o tava cu pereti detasabili si diametrul de 18 cm.

Intr-un bol, puneti feliile de paine la inmuiat in lapte.

Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu. Adaugati ceapa, usturoiul si caliti pentru 1 minut. Adaugati carnea maruntind-o cu o lingura de lemn. Adaugati apoi condimentele, pasta de tomate si gatiti-o pentru aproximativ -10 minute, la foc mediu spre mare. Cand carnea este gata, stingeti focul si incorporati mazarea si painea inmuiata in lapte. Amestecati bine compozitia cu ouale batute. 

Intindeti aluatul fraged si taiati-l astfel incat sa intre in tava pregatita in prealabil, acoperind peretii detasabili. Taiati cateva fasii din aluatul ramas, pentru a decora placinta si a forma un capac impletit.

Umpleti aluatul din tava cu amestecul de carne. Apoi formati modelul impletit cu fasiile de aluat pastrate.

Dati la cuptor pentru 45-55 de minute, pana ce aluatul devine auriu.

Cand este gata, lasati-o sa se raceasca pentru 15-20 de minute inainte de a desprinde peretii detasabili. 

Serviti placinta calda cu ardei iute!


 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG