Plăcintă cu ciuperci și cartofi dulci la cuptor

Plăcintă cu ciuperci și cartofi dulci la cuptor

Ingrediente pentru blat:

6 cartofi dulci

1 borcan ciuperci Râureni

2 morcovi

o ceapă

400g brânză

o lingură pastă de roșii Râureni

 

Mod de preparare:

Mod de preparare:

 

Curățăm și tăiem ciupercile în felii subțiri. Încingem 0.5 lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare și calim ciupercile câteva minute, până când sunt frumos rumenite. Scoatem ciupercile pe o farfurie.

Adăugă ulei în tigaie și călește ceapa tocată mărunt timp de 7-8 minute. Adăugă usturoiul zdrobit și morcovii tăiați și gătește-i 40-45 de secunde. Adăugă pastă de roșii, apă, sare, piper și boia. Când amestecul da în clocot, adăugă ciupercile și lasă la foc mic 20 de minute. Amestecăm ingredientele și lăsăm deoparte.

Curățăm cartofii de coajă, tăie-i în cubulețe și fierbe-i timp de 20 de minute, până când sunt moi. Scurge cartofii și pune-i într-un bol. Adăugăsare, piper, brânză și amestecă. 

Așeză amestecul de legume într-o formă pentru cuptor și nivelează-le. Așază piureul de cartofi și întinde-l în strat uniform. 

Lasă plăcinta la cuptor timp de 30 de minute la 180 grade.

 

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG